Információk és ÁSZF

Kérjük figyelmesen olvassa el a következő hasznos információkat!

 

1. A vezetési időről az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete szerint:

1 sofőr munkaideje 24 órán belül legfeljebb 15 óra lehet (indulástól-érkezésig), ha a gépkocsivezető 3 óra megszakítás nélküli pihenőidőt tud tartani. Ha a 3 óra egybefüggő pihenőidőre nincs lehetőság, úgy a maximális munkaidő 13 óra lehet.

 

A napi munkaidőn belül 1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára növelhető. 1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet, ez után kötelezően legalább 45 perces szünetet kell tartania. Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perces szünetet, akkor először egy minimum 15 perces szünetet kell tartania, melyet egy minimum 30 perces szünetnek kell követnie. A második szünetnek mindenképpen legalább 30 percesnek kell lenni, függetlenül attól, hogy az első szünet meghaladta-e a 15 percet. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít! 

A vezetési- pihenő- és munkaidő betartásáért a gépkocsivezető felelősséggel tartozik, az időkorlátokat túllépő mozgásokat megtagadhatja. 

2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, ezután 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szálláshelyen eltölteni. Ebben az esetben folyamatos a haladás, a két gépkocsivezető felváltva vezet, a technikai pihenők beosztása a csoport igénye szerint történik. 
 

2. Javaslatok az utazáshoz:

- kényelmes ruházat, kényelmes vízhatlan cipő

- esőkabát vagy esernyő

- hátizsák a napi programhoz (élelmiszercsomag, üdítőital, iratok, egyéb személyes holmiknak)

- övtáska az útlevélnek, pénznek, telefonnak (egyéni felelősség!)

- ékszereket, értékes tárgyakat (laptop, tablet, stb.) kizárólag egyéni felelősség terhére

- kispárna, vékony takaró

Az utazáshoz maximum 1 db, 20 kg súlyú, gurulós bőrönd vagy sporttáska, útitáska engedélyezett, plusz a buszra felvitt egy db kézipoggyász


 

3. A csomagokról:

A nagy csomag az autóbusz csomagterébe kerül elhelyezésre, az utazás ideje alatt nincs lehetőség belőle ki- ill. bepakolásra. Ebbe célszerű minden olyan dolgot tenni, amire menet közben nem lesz szükség.

 

Kisebb kézipoggyászt ajánlott a busz utasterébe felvinni, melybe szendvicseket, innivalót, útiokmányokat, pénzt, telefont, gyógyszert, kisebb tisztasági csomagot, stb. célszerű elhelyezni. Az utazáshoz mindenképpen ajánlunk kispárnát és vékony takarót.

 

Tájékoztatjuk kedves utasinkat, hogy az út folyamán a csomagtérből semmit sem lehet kivenni. Kényelmi szempontok miatt kérjük, hogy mellőzzék a hűtőtáskát, mert nagyon sok helyet foglalnak, és csak az autóbusz csomagterében helyezhető el.

Ajánlatkérés

Kérjük adja meg a kért adatokat és munkatársaink legfeljebb 24 órán belül elküldik Önnek emailben irodánk ajánlatát. 

Az ajánlatkérés nem minősül foglalásnak, és az irodánk által küldött emailes árajánlat az adott pillanatban szabad kapacitásaink és áraink figyelembevételével történik. 

Buszainkat az "A vezetési időről az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete" szerint adjuk bérbe!